Alana's Angels
/

Chihuahua's

 

Nest pups 12 maart 2015

Moeder van het nest:
Temperance de Canes Saevi
Roepnaam: Pebbles


Vader van het nest:
Bound for Glory Me Milagro
Roepnaam: Kooki
Nederlands Jeugdkampioen (2014)
Nederlands kampioen (2016)
Fokker en eigenaar:
Anita van den Broek
Chihuahua kennel Me Milagro

Pups:
Alana's Angels First Love (teef)
kleur: zwart met wit
Alana's Angels Tiny Miracle (teef)
kleur: Blue fawn
Alana's Angels Sweet Giant (reu) 
Kleur: Wildkleur

Klik op bovenstaande foto om de stamboom van Kooki te bekijken op Ingrus


Tijdens de jaarwisseling van 2014-2015 is Pebbles loops geworden. Deze keer zou Pebbles gedekt mogen worden. Een chihuahua teefje mag officieel al vanaf 16 maanden gedekt worden. Aangezien zij de leeftijd van 21 maanden had bereikt en ik het gevoel had dat ze er klaar voor was, heb ik contact opgenomen met Anita. Pebbles is gedekt door Kooki en had elke keer geruime tijd gekoppeld gestaan.
 
Toen brak er een spannende tijd aan, het wachten tot aan de echo. Vanaf het moment dat Pebbles was gedekt wilde ze niet meer zelf de bank op springen of via het bedje de bank op. Zou ze dan zwanger zijn, of toch niet? Op 10 februari was het eindelijk zo ver, de echo! We hebben 50 minuten gereden om een echo te laten maken bij Warmerdam Veterinaire Radiologie in Noordwijkerhout. Deze dierenarts is gespecialiseerd in het maken van echo's van mooie kwaliteit. Deze was ons aangeraden door Anita. Pebbles werd op haar rug neergelegd en terwijl de arts haar buikje aan het insmeren was met de gel, was ik hem al aan het overtuigen dat ze echt zwanger moest zijn. Ze deed anders, ik wist het gewoon zeker.
Ja hoor! Het apparaat werd op haar buikje neergezet en daar was gelijk een pup te zien. 


Ik was zo ontzettend blij. Het gevoel is onbeschrijflijk wat je hebt als je dit op het beeldscherm ziet. Mijn 1e chihuahua, mijn meisje, zwanger van een pup! Dolgelukkig was ik met die éne pup. De arts verschoof zijn apparaat en ja hoor, pup nummer 2 was te zien! 


De arts heeft alles uitgelegd wat er te zien was en heeft dit er ook bij gezet. Ook heeft hij een kort filmpje gemaakt. Dit krijg je allemaal per e-mail toegestuurd. In totaal waren er 3 pups te zien op de echo. Ik ging dolgelukkig met Pebbles naar huis, met de weet dat er 3 kleine wondertjes in haar buik aan het groeien waren. 


Naarmate de tijd verstreek werd Pebbles natuurlijk steeds dikker. Aan het einde van haar dracht week Indy niet meer van haar zijde. Ook kon je de pups zien en voelen bewegen in haar buik. 


Op dag 60 begon de bevalling. Uiteindelijk zijn alle pups  met een keizersnede gehaald. Mijn dierenarts en de assistentes hebben super werk verricht. De pups zijn snel gehaald en mama Pebbles kwam al snel bij. De pups heeft ze direct geaccepteerd. Eenmaal thuis was Pebbles gelijk een super mama. Ik heb echt genoten van dit nestje. Alle pupjes hebben een nieuw/fijn huisje gevonden. Uiteraard hebben ze ook allemaal een koopcontract en een puppy-pakket meegekregen waar ze voorlopig mee vooruit zouden kunnen. Onderstaand puppy-pakket is meegegeven aan Alana's Angels Tiny Miracle.Hieronder kan je de foto's van de pups zien, hoe ze zijn opgegroeid.
Het 1e album is van de pups hier thuis. Het 2e album is van de pups wanneer ze al bij de nieuwe baasjes thuis wonen. Veel kijkplezier!  

 

Copyright Alana's Angels Ⓒ 2022 All rights reserved